Nilai gizi tina témpél wijén

Sesame paste (tahini paste) (1)

1. témpél wijén (témpél Tahini) beunghar ku protéin, asam amino, vitamin sareng mineral, sareng ngagaduhan nilai kaséhatan anu luhur.

2. Kandungan kalsium témpél wijén langkung luhur tibatan sayuran sareng kacang, kadua ngan ukur kulit udang. Mangpaat pikeun ngembangkeun tulang sareng waos upami didahar sacara rutin (henteu tuang sareng kangkung sareng sayuran sanés, sanésna réaksi dékomposisi ganda tina oxalate atanapi oksalat larut dina sayuran ngahasilkeun endapan kalsium oksalat, anu mangaruhan nyerep kalsium).

3. Bijih témpél wijén sababaraha kali langkung luhur tibatan ati, konéng endog, sering tuang henteu ngan ukur ngagaduhan pangaruh positip dina panyaluyuan anorexia parsial, tapi ogé pikeun ngabenerkeun sareng nyegah kakurangan anémia kakurangan zat besi.

4. Tahini beunghar lésitin, anu nyegah buuk tina bodas atanapi ragrag kaluar dini.

5. Wijén ngandung seueur minyak, ngagaduhan fungsi anu hadé pikeun bersantai usus.

Sesame paste (tahini paste) (2)
Sesame paste (tahini paste) (3)

Pangaruh sareng fungsi témpé wijén:

1. Ngaronjatkeun napsu anjeun. Pasta wijén tiasa ngamajukeun napsu, langkung kondusif pikeun nyerep nutrisi plang.

2. Reureuh sepuh. Pasta wijen ngandung ampir 70% vitamin E, anu ngagaduhan pangaruh antioksidan anu saé, tiasa ngajagi ati, ngajagi jantung sareng nunda penuaan.

3. Nyegah rambut rontok. Sikina wijen hideung beunghar ku biotin, anu pangsaéna pikeun rambut rontok disababkeun ku lemah sareng sepuh dini, ogé pikeun rontok rambut sareng rontok rambut anu disababkeun ku sababaraha panyakit.

4. Ningkatkeun élastisitas kulit. Dahar tahini sacara rutin ogé tiasa ningkatkeun élastisitas kulit.

5. Ngayaan getih. Konsumsi teratur témpél tahini henteu ngan ukur pangaruh positip kana panyaluyuan anorexia tuang parsial, tapi ogé tiasa nyegah anemia kakurangan zat beusi.

Sesame paste (tahini paste) (4)
Sesame paste (tahini paste) (5)

6. Ngamajukeun kamekaran tulang. Kandungan kalsium dina témpél tahini tinggi pisan, kadua ngan ukur kulit udang, sering didahar tiasa manpaat pikeun ngembangkeun tulang sareng waos. Sikina wijén ngandung seueur minyak, anu ngagaduhan pangaruh anu saé pikeun ngabasmi peujit sareng ngaleungitkeun kabebeng.


Pos waktos: Aug-26-2021